2011. március 28., hétfő

Mezőgazdasági talajok talajmechanikai tulajdonságainak, valamint összetételének vizsgálata

2010. októberében csatlakoztam az UNI-FLEXYS Egyetemi Innovációs Kutató és Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. csapatához, mint junior kutató. Jelenleg a Miskolci Egyetem, Műszaki Földtudományi karán tanulok, mint MSc szintű hidrogeológus hallgató. Főbb kutatási területeim körébe a laza konszolidálatlan talajok műszeres geotechnikai vizsgálatai tartoznak.

Főbb kutatási területem a különböző mezőgazdasági talajok talajmechanikai tulajdonságainak, valamint összetételének vizsgálata. Ezeket elsősorban laboratórimban végzem, de közvetlen terepi mérésre is gyakran kerül sor a különböző geotechnikai műszerek segítségével. Ezek főként talajellenállás, és talajrugalmassági modolusz mérésére alkalmas műszerek. Az így megszerzett adatokat kiértékelem, majd ezeket összevetem a különböző talajtípusok tulajdonságaival, így megkapva az egyes talajparaméterek összefüggéseit.

Ez a kutatás terület főként a mezőgazdasági munkagépek abroncsainak fejlesztéséhez szükséges, hogy egyre jobb gumikat tudjanak készíteni.

Írta: Fejes Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése